Voedsellandschap

Carl Warner | Foodscapes
Bread Village | Carl Warner

Sommige mensen kunnen wegdromen bij de gedachte aan voedsel. Ze snakken naar een lekkernij. De Britse fotograaf Carl Warner brengt het wegdromen bij voedsel naar een totaal nieuw niveau. Hij maakt fantasielandschappen van voedsel, die er uit zien als wonderlijke werelden.

Van een champignon savanne tot een salami rivier, van een brooddorp tot een kaaskaap en van een knoflook gouw tot een pasta eiland, je kunt het zo gek niet bedenken of Warner heeft het landschap gemaakt met behulp van voedsel. Maar niet alleen fantasielandschappen maakt deze creatieve fotograaf met behulp van voedsel. Hij tovert ook wereldberoemde bezienswaardigheden om in een voedsellandschap. Zo produceerde hij de Chinese muur met ananas, de Taj Mahal uit uien en een Maya tempel van peper. Ook hele streken en stadsgezichten worden uit voedsel geschapen, zoals London, Parijs, Toscane en het Zwitserse landschap.

Carl Warner | Foodscapes
Londonskyline | Carl Warner

Hij vond zijn inspiratie op een voedselmarkt, hier kocht hij een aantal portabello champignons in en bracht ze mee naar zijn studio. Hij zag in de champignons bomen, en maakte met de champignons een fantasielandschap. Met Mushroom Savanna was Warners eerste Foodscape geboren. Zijn werken werden ook opgemerkt in de advertentie wereld waardoor hij voor verschillende voedselmerken reclamecampagnes kon ontwerpen, met zijn teruggevonden creativiteit.

Vera Weterings

Benieuwd naar de voedsellandschappen? Bekijk op de website van Carl Warner Foodscapes.