Onderdeel

Art in Island

De meeste musea worden bezocht om prachtige kunstvoorwerpen te bewonderen. Het aanraken van de werken is uit den boze. Een museumbezoek wordt hierdoor door menigeen dan ook al snel als saai bestempeld. Een passieve beleving waarbij je alleen mag waarnemen en de kunst op die manier in je op moet nemen.

Art in Island

Het Art in Island | Interactive Art Museum in Cubao in de Filipijnen is een uitzondering. In dit museum gaat het juist om de belevenis. Waar je normaal de kunstwerken niet mag aanraken of zelfs niet te dichtbij mag komen, gaat het er in Art in Island juist om dat je onderdeel wordt van de schilderijen.

‘Het beeld is niet compleet zonder jou daarin’, stellen de initiatiefnemers op hun Facebookpagina. Doordat er replica’s hangen van bekende en minder bekende kunstwerken met opengelaten stukken, lijkt het net alsof de bezoeker in het schilderij staat. In het museum zijn onder andere kopieën van werken van Leonardo da Vinci, Edvard Munch en Vincent van Gogh te zien.

Wat kun je verwachten? Je ziet stieren uit een stadion rennen in een schilderij, je kunt zelf tegen de toren van Pisa leunen en tot ridder geslagen worden.

Vera Weterings

Nieuwsgierig? Bekijk meer foto’s op de Facebookpagina van Art in Island.