Waan je in een Romeinse schoonheidssalon

Verzorg je als een echte Romein met mooie sieraden en verzorgingsproducten via onderstaande tips of laat je inspireren door het boek Beauty en fashion. De laatste trends uit het oude Rome vanDorothee Olthof en Martine Teunissen.

De Romeinen droegen met name kleding gemaakt van schapenwol. Het spinnen en weven van die wol was een bezigheid voor vrouwen. Om die reden is de inscriptie ‘lanam fecit’, oftewel ‘zij maakte de wol’ op menig grafsteen van een deugdzame Romeinse echtgenote te lezen. Gedurende haar leven waren de ruwe handen van het bewerken van de wol een van de kenmerken van een goede vrouw. Het op maat weven van de kleding zorgde ervoor dat een kledingstuk stevig was. Geïnspireerd op de Romeinse weefkunst is op de website van Museumpark Orientalis te lezen hoe je eenvoudig een armbandje van wol kunt maken.

Kun je geen genoeg krijgen van mooie sieraden? Dan heeft het Thermenmuseum ook een vlog gemaakt waarin ze uitleggen hoe je van een wc-rol een Romeinse armband kunt maken. Maar bij mooie sieraden horen natuurlijk ook verzorgingsproducten. Ook daarvoor ben je bij het Thermenmuseum aan het juiste adres. Zij delen op hun website een recept om zelf een Romeinse bodylotion te maken.

Vera Weterings

Kun je geen genoeg krijgen van deze tips om de Romeinse schoonheidsidealen na te bootsen? Laat je dan inspireren door de boekrecensie van Beauty en fashion. De laatste trends uit het oude Rome.