Koffers

Willard Suitcases Project | Jon Crispin

In 1995 werden 400 koffers gevonden op de zolder van het Willard Asylum for the Chronic Insane in New York. Patiënten die naar het Willard Asylum gingen, pakten een koffer met alle bezittingen die ze dachten nodig te hebben tijdens hun verblijf. De meesten verlieten het Willard Asylum nooit. Als de patiënten overleden, werden hun koffers op zolder opgeborgen.

Willard Suitcases Project | Jon Crispin

Toen de koffers door een medewerker in 1995 werden gevonden, heeft fotograaf Jon Crispin de koffers vastgelegd op indrukwekkende foto’s. De koffers dateren van de periode 1910 tot 1960 en tonen in vogelvlucht de levens van deze mensen. Zo bevat de koffer van Frank C., een veteraan uit de Twee Wereldoorlog, zijn U.S. legeruniform, foto’s van hemzelf en zijn familie. Een kijkje in de koffer geeft zo niet alleen een kijkje in zijn militaire leven, maar ook in zijn leven thuis na de oorlog.

Vera Weterings

Nieuwsgierig naar de koffers? Lees het artikel The chilling pictures of suitcases left in a New York insane asylum by patients who were locked away for the rest of their lives.