Maritiem feest in Enkhuizen

Impressie Maritiem Festival, Zuiderzeemuseum 2017.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen organiseert het weekend van 10 en 11 augustus het jaarlijkse Maritiem Festival. Dat betekent een weekend vol botters, muziek en maritieme activiteiten!

Impressie Maritiem Festival, Zuiderzeemuseum 2017.

Bewonder bijvoorbeeld vanaf het water de historische schepen die liggen aan de steigers van het Zuiderzeemuseum. Ga mee op een vaartocht op diverse schepen, huiver bij stoere zeemansverhalen en geniet van heerlijke verse vis aan de wal. Je kunt zelfs mee op een waar onderzoeksschip, de Hessel-Snoek. Met behulp van sonarapparatuur speurt het de bodem van het IJsselmeer af op zoek naar archeologisch materiaal. In het IJsselmeer liggen naar verwachting nog vele overblijfselen van onder andere oude nederzettingen en dorpen die ooit zijn verzwolgen door de Zuiderzee. Zowel zaterdag, als zondag vaart het schip vijf keer uit en is er plek om mee te gaan voor maximaal tien personen per keer. Mensen die dat willen, kunnen hiervoor vooraf (zolang de voorraad strekt) een gratis kaart halen bij de Marker haven.

Impressie Maritiem Festival, Zuiderzeemuseum 2017.

Liefhebbers van zeemansliederen en shanty’s kunnen tijdens het Maritiem festival hun hart ophalen in het buitenmuseum. Verschillende shantykoren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het Maritiem Festival en zingen hun liederen uit alle windstreken. Zo treden er ook dit jaar weer verschillende koren op zoals The Forebitter Men, Yesterday’s Men, Gerry Ffrench, Will and Rosie, The Seaband, Sjabbetouwtjes, Onstuimig Schuim, Helius Shantyzangers, Plunder en de Compagniezangers. Bezoekers vinden de koren bij de Marker haven, de muziektent, de Wieringer kapel, de visrokerij, en op het pleintje Kampen in de vissersbuurt.

Vera Weterings

Het Maritiem Festival vindt plaats in het weekend van 10 en 11 augustus 2019 in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.